Història

1973. Trial Costa Brava

HISTÒRIA 1972-2014  

 

Moto Club 2d Trial Costa BravaEl I trial Costa Brava 72, s’organitzava per primer cop a Sant Feliu de Guíxols l’any 1972. En aquest moment s’iniciava una etapa gloriosa a nivell trialer a la demarcació de Girona amb una trajectòria en posteriors anys, de trials, organitzats les tardes dels dissabtes, a indrets com les Gavarres, la riera de Calonge, Romanya, Solius, Santa Cristina d’Aro i Sant Feliu de Guíxols, tots recons de la Costa Brava.

Moto Club 2d Trial Costa BravaL’any 1975 es celebrava els primers “Tres Dias de Trial Costa Brava”, una prova mes de llarga durada, molt arrelades en aquella època a Catalunya, i organitzada per el “Moto Club Tres per Hora” de Sant Feliu de Guíxols. Aquesta prova completava un ampli calendari de llarga durada juntament amb els dos dies del Prat de Lluçanès, els tres de Santigosa, els tres dies dels Cingles i els dos dies de Riells.

Moto Club 2d Trial Costa BravaEn el transcurs de l’any 1976, es disputen diferents proves, Trial de Les Gavarres, la segona edició de els tres dies i el I TRIAL SIDE SANT FELIU, nou i molt espectacular.

Moto Club 2d Trial Costa BravaL’any 1977 , es celebra el V Trial Costa Brava 77 i la tercera Edició de els Tres dies de Trial de la Costa Brava, en aquesta ocasió el guanyador era un Manel Soler molt afinat.

Destacar la gran participació de pilots, tant catalans, com estatals i també amb molt bona representació estrangera. Recordem  la participació de Rob Shepherd en els tres dies de l’any 1975.

Moto Club 2d Trial Costa BravaAls anys 80 desapareix el “Moto Club Tres por Hora

Moto Club 2d Trial Costa BravaAny 2009,  la concessió de una àrea Municipal a Sant Feliu de Guíxols, per a la practica de Trial, es porta a terme la 1ª trobada de Trial clàssic a Sant Feliu de Guíxols, conjuntament amb el magazine online solotrialclasico.com. Arrel d’aquesta primera col·laboració, es planteja fer un Trial Clàssic Tour, amb col·laboració amb els diferents motoclubs de cada població, Tossa de Mar, Llagostera i Sant Feliu de Guíxols.

Moto Club 2d Trial Costa BravaL’any 2010 i 2011 dins el Trial Clàssic Tour,  ja es porten a terme proves de dos dies, la qual cosa fa consolidar el campionat i tornar a despertar l’afició, adormida tots aquests anys. La I i II edició de els   dos dies de trial clàssic de la Costa Brava son un èxit a nivell de participación

Moto Club 2d Trial Costa BravaAny 2012, neix el Moto Club 2D trial Costa Brava, amb la voluntat d’organitzar i fer reviure els dos dies de Trial de la Costa Brava,  per treballar  d’una manera mes assídua, correcta i eficient,  tenint com a objectiu prioritari,  la continuïtat organitzativa de la prova i recuperar la gran afició per el Trial,  en èpoques anteriors, dins un entorn incomparable com es la Costa Brava.

Segueix en la seva tercera edició de els dos dies de trial clàssic de la Costa Brava, un perfil de trial fàcil, per crear afició, ja consolidat entre els aficionats, que ja es tota una realitat. Amb una participació de 110 pilots, amb un trentena de pilots estrangers, la III edició de els dos dies de trial clàssic de la Costa Brava 2012, es comencen a conèixer fora de les nostres fronteres.

Moto Club 2d Trial Costa BravaAny 2013, segueix en la seva quarta edició de els dos dies de trial clàssic de la Costa Brava 2013, amb una participació de 220 pilots, amb mes de un centenar de pilots estrangers.

Un èxit de participació i organització, amb un trial clàssic ple de detalls que els participants varen agrair durant els dos dies de competició.

Per aquesta edició es planteja la promoció i difusió a nivell Internacional, mitjançant Internet (plana web, foros especialitzats i xarxes socials) i amb la participació del Team 2Dtccb, en la majoria de trials de Catalunya, Espanya i Franca, amb el repartiment de mes de 1000 flayers del pòster de la prova.

Això ens permet el contacte directe amb els pilots i assolir una participació molt important de pilots de fora de Catalunya i a la vegada consolidar els dos dies en el calendari Internacional de trial Clàssic.

Pilots convidats: MICK ANDREWS, MANEL SOLER i JAUME SUBIRA.

Moto Club 2d Trial Costa BravaAny 2014, es confirma la consolidació de els dos dies de trial clàssic de la Costa Brava, en el calendari Internacional de trial Clàssic, considerat entre el 3 millors trial del mon, comparables a Escòcia, Illa de Man i el Ventoux a França.

En la seva cinquena edició la participació de 300 pilots, amb mes de la meitat de pilots estrangers i un centenar de pilots de França.

Un èxit de participació i organització, tot i el mal temps, per pluges de tot el cap de semana.

Trial Costa Brava
Admin
Translate »